Kama-jogurtikook

Kama-jogurtikook

Toiduained

  • Kreeka jogurt (rasva 4%)

    (6.5 spl) 130g

  • Vahukoor (rasva 35%)

    (3 spl) 30g

  • Leib, rukkileib

    (0.9 viilu) 25g

  • Kookospalmisuhkur

    12g

  • Kamajahu

    (0.8 spl) 8g

  • Või (rasva 82%)

    (0.6 tl) 3g

  • Mustsõstrad, värsked või külmutatud

    (0.2 kl) 25g

Valmistamine

  • Selleks, et saaksid ca 22 cm läbimõõduga koogi, tee vähemalt 5-6 portsjonit korraga.
  • Riivi leib ja sega kokku poole koguse kookospalmisuhkruga.
  • Sulata pannil või ja prae selles leiva-suhkrusegu mõned minutid. Jahuta veidi.
  • Vooderada vorm küpsetuspaberiga ja suru leivapuru põhja. Hoia külmikus seni kuni valmistad täidist.
  • Vahusta vahukoor ülejäänud koguse kookospalmisuhkruga. Soovi korral lisa naturaalset jahvatatud vaniljet.
  • Lisa jogurt ja kamajahu ning vahusta veidi veel.
  • Maitse segu ning lisa nii palju Stevia-magusainet, kuni segu on Sulle meelepäraselt magus. Vahusta korraks veel läbi.
  • Paisuta želatiinilehed külmas vees. 1 portsjoni kohta arvesta 2-2,5 lehte. Kui kasutad muud želatiini, loe pakendilt juhendit.
  • Pigista lehed üleliigsest vedelikust kuivemaks ja sulata potis.
  • Vala sulanud želatiin ettevaatlikult vahukoore-jogurtisegu hulka seda pidevalt vahustades.
  • Kui želatiin lisatud, vahusta segu veel vähemalt 3-4 minutit. Siis saad õhulisema koogi.
  • Vala täidis leivapuru põhjale ja tõsta külmikusse mõneks tunniks kuni üleöö tarretuma.
  • Enne serveerimist kaunista mustsõstardega.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks